TiranëTiranëDurrës E Hënë – E Shtunë 08 – 18 +355693232349 E Hënë – E Shtunë 08 – 18 +355693232349

QuickBooks është një paketë softuerësh kontabël e zhvilluar dhe tregtuar nga Intuit. Produktet QuickBooks janë drejtuar kryesisht drejt bizneseve të vogla dhe të mesme dhe ofrojnë aplikime të kontabilitetit në versionin desktop, si dhe versione me bazë cloud që pranojnë pagesa të biznesit, menaxhojnë dhe paguajnë fatura, dhe funksionet e pagave.

Histori

Intuit u themelua në vitin 1983 nga Scott Cook dhe Tom Proulx në Mountain View, California , USA . Pas suksesit të Quicken për menaxhimin financiar individual, kompania zhvilloi shërbime të ngjashme për pronarët e bizneseve të vogla.

Krijimi i QuickBooks

Softueri fillestar i Quicken nuk funksionoi si një paketë kontabël ” me hyrje të dyfishtë “. Lëshimi fillestar i QuickBooks ishte versioni DOS që u bazua në bazën e të dhënave Quicken. Versionet e Windows dhe Mac ndanë një bazë të tjetër kodesh që bazohej në Kontabilistin në shtëpi, të cilin Intuit kishte fituar. Softueri ishte i popullarizuar në mesin e pronarëve të bizneseve të vogla që nuk kishin trajnime zyrtare të kontabilitetit. Si i tillë, softweri shpejt arriti deri në 85 përqind të tregut të softuerëve të kontabilitetit të biznesit të vogël. Vazhdon të mbajë pjesën dërrmuese të këtij tregu. Kontabilistët profesionistë , megjithatë, nuk ishin të kënaqur me versionet e hershme të sistemit, duke përmendur kontrolle të dobëta të sigurisë, të tilla si asnjë shteg auditimi, si dhe mospërputhshmëri me standardet tradicionale të kontabilitetit.

Lëshimet pasuese

Intuit u përpoq të tejkalojë hendekun me profesionistët t kontabilitetit, duke siguruar përfundimisht aftësi të plota të auditimit, funksione të kontabilitetit me hyrje të dyfishtë dhe funksione të tjera shtesë. Deri në vitin 2000, Intuit kishte zhvilluar versionet Themelore dhe Pro të softuerit dhe, në vitin 2003, filloi të ofrojë versione specifike për industri, me procese rrjedhëse pune dhe raporte të krijuara për secilin prej këtyre llojeve të biznesit së bashku me terminologjinë e lidhur me tregtitë.

Opsionet tani përfshijnë versione për prodhuesit, shitësit me shumicë, firmat e shërbimeve profesionale, kontraktorët, subjektet jofitimprurëse dhe shitësit me pakicë, përveç një pakete të krijuar posaçërisht për firmat profesionale të kontabilitetit, të cilët shërbejnë për klientë të shumtë të biznesit të vogël.

Në Shtator 2005, QuickBooks kishte 74% të tregut në SH.B.A. Një Njoftim për shtyp e Intuit më 19 qershor 2008 tha që nga marsi 2008, pjesa e QuickBooks në njësitë e shitjes me pakicë në kategorinë e kontabilitetit të biznesit arriti në 94.2 përqind, sipas NPD Group. Ai gjithashtu thotë se më shumë se 50,000 llogaritarë, CPA dhe konsulentë të pavarur të biznesit janë anëtarë të programit QuickBooks Proociation. Në atë kohë Brad Smith ishte CEO i ri, megjithëse ish-CEO Steve Bennett gati trefishoi të ardhurat e Intuit dhe fitimet e katërfishuar në tetë vjet.

Më 22 shtator 2014, Intuit njoftoi lëshimin e QuickBooks 2015 me veçori që përdoruesit kanë kërkuar nga versionet e kaluara. Lëshimi përfshin gjurmues të përmirësuar të ardhurash, shënime të varura, proces të përmirësuar regjistrimi dhe njohuri në faqen kryesore. 

Në Shtator 2015, Intuit lëshoi ​​QuickBooks 2016 që përmban disa përmirësime në ato ekzistuese dhe karakteristika të reja të tilla si transaksione grumbull, ndjekje faturash, mbështetje të vazhdueshme të etiketës së ushqimit të ushqimit, fshirje të grupeve / transaksione të pavlefshme etj. 

Në Shtator 2016, Intuit lëshoi ​​QuickBooks 2017 me disa përmirësime si raporte të automatizuara, kërkim të zgjuar dhe shikim të përmirësuar të filtrave të raporteve ndër të tjera. [9]

Në vitin 2017, Intuit lëshoi ​​QuickBooks 2018 për t’u dhënë përdoruesve të saj një përvojë më të mirë duke shtuar karakteristika të tilla si skanimi i barkodit të inventarit celular, mbështetja me shumë monitor, kërkimi në grafikun e llogaritarëve, skanimi i inventarit celular etj. 

Më 17 Shtator 2018, Intuit njoftoi lëshimin e QuickBooks 2019 me disa karakteristika unike të kërkuara nga përdoruesit e saj, duke përfshirë gjurmuesin e historisë për faturat e klientëve, aftësinë për të transferuar kredi midis punëve të tjera të të njëjtit klient, veçori të rregullimit të pagave dhe më shumë. 

Me 16 Shtator 2019 u fillua QuickBooks 2020 me qëllim për të përmirësuar besueshmërinë dhe përvojën e përdorimit të softuerit. Të gjitha versionet e desktopit – Pro, Kryeministri, Kontabilisti dhe Ndërmarrja janë të mbushura me karakteristika të reja si aftësia për të shtuar numrin PO të klientit në linjat e subjektit të postës elektronike, të dërgoni faturat për grupe tek klientët, kujtesat automatike të pagesave, kolapsin dhe zgjerimin e kolonave, azhurnimin e lehtë të versionit QuickBooks etj. [

Versione ndërkombëtare

Versione të këtij produkti janë në dispozicion në shumë tregje të ndryshme. Versionet Kanadeze , Britanike dhe Australiane të Intuit ofrojnë versione të QuickBooks që mbështesin nevojat unike të llogaritjes së taksave për secilin rajon, të tilla si taksat e shitjeve GST , HST ose PST të Kanadasë , TVSH për botimin e Mbretërisë së Bashkuar dhe taksën e shitjeve të GST Australisë. Nxjerrja e QuickBooks në Mbretërinë e Bashkuar përfshin gjithashtu mbështetje për TVSH-në Irlandeze dhe Afrikën e Jugut.

Karakteristikat

Intuit ka integruar disa tipare të bazuara në internet në QuickBooks, duke përfshirë aftësitë për të hyrë në distancë, ndihmën në distancë të pagave dhe transferimin e jashtëm, funksionet e pagesave elektronike, bankingun dhe pajtimin në internet, veçoritë e hartës përmes integrimit me Google Maps , opsionet e marketingut përmes Google dhe funksionimin e përmirësuar të postës elektronike përmes Microsoft Outlook dhe Outlook Express . Për versionin e vitit 2008, kompania ka shtuar gjithashtu import nga spreadsheets Excel , mundësi shtesë për ndjekjen e kohës së punonjësve, para-autorizimin e fondeve elektronike dhe funksionet e reja të Ndihmës. Në qershor 2007, Intuit njoftoi se QuickBooks Enterprise Solutions do të kandidonte në serverat Linux, ndërsa më parë kërkonte një server Windows për të ekzekutuar. 

QuickBooks Online

Intuit gjithashtu ofron një shërbim cloud të quajtur QuickBooks Online (QBO). Përdoruesi paguan një tarifë mujore të abonimit sesa një tarifë në front dhe i qaset softwerit ekskluzivisht përmes një logimi të sigurt përmes një shfletuesi Web. Intuit siguron shtesa, dhe rregullisht rregullon automatikisht programin, por gjithashtu përfshin reklama pop-up brenda aplikacionit për shërbime shtesë të paguara.

Që nga maji 2014 , QuickBooks Online kishte më shumë pajtimtarët për një platformë të kontabilitetit në internet, me 624,000 abonentë,  krahasuar me Xero , i cili raportoi 284,000 konsumatorë që nga korriku 2014. 

Versioni cloud është një produkt i dallueshëm nga versioni i desktopit i QuickBooks, dhe ka shumë karakteristika që funksionojnë ndryshe nga sa bëjnë në versionet e desktopit.

Në vitin 2013, Intuit njoftoi se kishte rindërtuar QuickBooks Online “nga toka lart” me një platformë që lejon palëve të treta të krijojnë aplikime të biznesit të vogël dhe u jep klientëve mundësinë për të rregulluar versionin në internet të QuickBooks. 

QuickBooks Online mbështetet në Chrome, Firefox, Internet Explorer 10, Safari 6.1, dhe gjithashtu i arritshëm përmes Chrome në Android dhe Safari në iOS 7. Përdoruesit mund të hyjnë gjithashtu në QuickBooks Online përmes një iPhone , një BlackBerry dhe një Aplikacioni në internet Android. 

Në 2011, Intuit prezantoi një version specifik në Mbretërinë e Bashkuar të QuickBooks Online për të adresuar TVSH-në specifike dhe sistemin evropian të taksave. Ekzistojnë gjithashtu versione të personalizuara për tregjet kanadeze, indiane dhe australiane, si dhe një version global që mund të personalizohet nga përdoruesi. Quickbooks Online ofron integrim me programe të tjera të palës së tretë dhe shërbime financiare, të tilla si bankat, kompanitë e pagave dhe programet e menaxhimit të shpenzimeve.

Burimi: Wikipedia.


Jemi këtu për t’ju ndihmuar dhe gjejmë gjithmonë kohë për t’ju përgjigjur çdo pyetje tuaj. Ndihuni të lirshëm të telefononi ose të shkruani në çdo moment për çështje që ne mund t’ju ndihmojmë. Ne mund t’ju ndihmojmë me përdorimin e QuickBooks. KONTAKTO ME NE

GDPR

A ju duhet ndihme?? Ne jemi online