TiranëTiranëDurrës E Hënë – E Shtunë 08 – 18 +355693232349 E Hënë – E Shtunë 08 – 18 +355693232349

Cili është programi më i mirë i kontabilitetit për bizneset e vogla ?

Pronarët e bizneseve të vogla përfitojnë nga programi i kontabilitetit sepse i ndihmon ata të shohin dhe analizojnë llogaritë e arkëtueshme dhe llogaritë e pagueshme, të kenë një kuptim të qartë të përfitimit të tyre dhe të jenë të përgatitur për deklarimet tatimore. Në botën e programeve të kontabilitetit, një biznes i vogël është ai që mund të përdorë programin pa kërkuar personalizime. Ndërsa një biznes rritet, nevojat e tij të kontabilitetit bëhen më komplekse dhe shpesh nevojitet një sistem i planifikimit të burimeve të ndërmarrjeve (ERP).

Ka shumë lloje të ndryshme të programeve të kontabilitetit të disponueshme për bizneset e vogla, me aftësi të ndryshme dhe plane tarifore të ndryshme. Në përgjithësi, lloji i industrisë dhe numri i të punësuarve janë dy faktorë që mund të ndihmojnë një pronar të biznesit të vogël të fillojë të zgjedhë programin e kontabilitetit që është i përshtatshëm. Për shembull, një i vetëpunësuar nuk do të ketë nevojë për të njëjtat karakteristika në programin e kontabilitetit si një biznesi më të madh të organizuar.

5 Programet më të mira të Kontabilitetit për Biznesin e Vogël për vitin 2020.

 • QuickBooks Online : Më i miri në të gjitha aspektet
 • Xero : Më e mira për pronarët e mikrobiznesit
 • FreshBooks : Më e mira për bizneset e bazuara në shërbime
 • Wave : Programi më i mirë falas

Më i miri në të gjitha aspektet


QuickBooks Online

QuickBooks Online është programi më i mirë i përgjithshëm i kontabilitetit për bizneset e vogla. Jo vetëm që shumica e profesionistëve të kontabilitetit të biznesit të vogël përdorin QuickBooks Online, por ka edhe burime dhe forume të pafund trajnimi online për të marrë mbështetje kur është e nevojshme. Të gjitha karakteristikat e kontabilitetit mund të arrihen me lehtësi në një tabelë kryesore (Dashbord), duke e bërë kontabilitetin më të rrjedhshëm dhe më efikas.

Pro

 • Mundësi të zgjedhjes së disa opsioneve të përdorimit
 • Zakonisht përdoret nga profesionistët e kontabilitetit
 • Integrimi me aplikimet e palëve të treta
 • I bazuar në Claud
 • Aplikacion mobile

Kundër

 • Përditësimi i kërkuar për më shumë përdorues
 • Probleme të sinkronizimit të rastit me bankat dhe kartat e kreditit

QuickBooks Online i Intuit ka qenë programi më i zakonshëm i kontabilitetit i përdorur nga bizneset e vogla dhe profesionistët e tyre të kontabilitetit dhe taksave. Programi është i bazuar në cloud dhe mund të arrihet përmes një shfletuesi në internet ose përmes aplikacionit celular.

Pas provës 30-ditore falas, katër opsionet për planet e pajtimeve përfshijnë: Start me 25 dollarë në muaj, Essentials me 40 dollarë në muaj, Plus me 70 dollarë në muaj, dhe të Avancuar me 150 dollarë në muaj. Në mënyrë tipike ka një zbritje të konsiderueshme të ofruar për muajt e parë, dhe disa llogaritarë janë në gjendje të ofrojnë çmime me shumicë për bizneset e vogla, gjithashtu.

Abonimi mujor për këtë softuer mund të azhurnohet ndërsa biznesi rritet, dhe ka shumë mundësi opsionesh të personalizuara me aplikacionin celular që mund të përdoren për të marrë pagesa, raporte të rishikimit, skanimin (dhe regjistrimin) e një imazhi të një fature dhe për të ndjekur kilometrat e biznesit. Për bizneset që kërkojnë një zgjidhje të pagave, QuickBooks Payroll integron plotësisht me QuickBooks Online.

Secili plan ofron veçori më të avancuara si menaxhimi i inventarit , ndjekja e kohës, përdoruesit shtesë dhe buxhetimi. Shumica e bizneseve të vogla me bazë shërbimi do të zbulojnë se plani tarifor Start plotëson të gjitha nevojat e tyre. Për bizneset e vogla të bazuara në produkte, Essentials ose Plus do të kenë më shumë mundësi për inventarizim dhe personalizime. Abonimi i Avancuar është një ofertë e re dhe ofron raportim të fuqishëm financiar që mundësohet nga Fathom . Fathom është një mjet elitar në internet i analizës së raportit financiar që përdoret nga shumë kompani të mëdha në të gjithë botën.

Të gjitha planet lejojnë integrimin me aplikacione të palëve të treta si Stripe ose PayPal. Dyqani i aplikacioneve të QuickBooks Online zbërthen të gjitha aplikacionet e tyre sipas funksionit dhe ofron shembuj të dobishëm për përfitimet e çdo aplikacioni.

Më e mira për pronarët e mikrobiznesit: Xero


Xero

Xero është më e mira në vlerësimin tonë për mikro-bizneset që janë në kërkim të një programi shumë të thjeshtë kontabël. Ky program ka një ndërfaqe të pastër dhe gjithashtu integron plotësisht me një shërbim të pagave të palëve të treta. Bizneset mund të mbledhin pagesa në internet nga klientët përmes integrimit të Xero me Stripe dhe GoCardless.

Pro

 • Bazuar në Cloud
 • Aplikacioni celular
 • Integrimi i pagave
 • Tregu i aplikacioneve të palëve të treta
 • Menaxhim i thjeshtë i inventarit

Kundër

 • Raportim i kufizuar
 • Tarifat e ngarkuara për pagesa të ACH
 • Shërbim i kufizuar i klientit

Xero u themelua në vitin 2006 në Zelandën e Re dhe tani ka mbi dy milion përdorues në të gjithë botën. Ky program i kontabilitetit është i popullarizuar në Zelandën e Re, Australi dhe Mbretërinë e Bashkuar. Xero ka mbi 3,000 punonjës dhe po rritet me shpejtësi edhe në SH.B.A.

Xero ofron tre opsione abonimi mujor dhe një shtesë të pagës për shërbime të plota: Në fillim me 9 dollarë në muaj, Rritje me 30 dollarë në muaj, dhe Themeluar me 60 dollarë në muaj. Opsioni i pagave të shërbimit të plotë ofrohet përmes Gusto dhe është një shtesë 39 $ në muaj, plus 6 dollarë për punonjës. Kompania ofron një provë 30-ditore falas dhe një promovim për 50% zbritje për dy muaj.

Plani i hershëm kufizon përdorimin dhe lejon vetëm regjistrimin e pesë faturave të shitjes ose preventivave, pesë faturave të blerjes dhe pajtimit të 20 transaksioneve bankare në muaj. Ky plan i kufizuar mund të jetë i përshtatshëm për një mikrobiznes me transaksione me vlera realativisht të larta, por vetëm disa në muaj, siç është një këshillues ose një ofrues i vogël shërbimesh. Të dyja planet në rritje dhe ato të krijuara ofrojnë fatura shitje, blerje dhe transaksione të pakufizuara. Dallimi i vetëm midis të dyve është se Plani i Themeluar ka karakteristika shtesë si multi-monedhë, menaxhimin e shpenzimeve dhe koston e projektit. Të tre planet ofrojnë Hubdoc, një faturë dhe zgjidhje për kapjen e dëftesave.

Më e mira për bizneset e bazuara në shërbime: FreshBooks


FreshBooks

FreshBooks u zgjodh si programi më i mirë i kontabilitetit për nevojat e bizneseve të vogla të bazuara në shërbime. Nevoja më e rëndësishme e kontabilitetit për shumicën e bizneseve me bazë shërbimi është faturimi. FreshBooks ofron më shumë personalizime për faturë në krahasim me programet e tjera të kontabilitetit. Funksioni i tij kryesor është dërgimi, marrja, printimi dhe pagesa e faturave, por gjithashtu mund të kujdeset edhe për nevojat themelore të kontabilitetit të një biznesi. Ky program i kontabilitetit e bën më të lehtë për bizneset e bazuara në shërbime që të dërgojnë propozime dhe fatura, të kërkojnë depozita, të ndjekin kohën e projekteve dhe të marrin pagesa.

Pro

 • Bazuar në Claud
 • Ndërfaqja miqësore për përdoruesit
 • Integrimi i aplikacionit të palëve të treta
 • I përballueshëm
 • Karakteristikat e përparuara të faturimit

Kundër

 • Asnjë menaxhim i inventarit
 • Asnjë shërbim pagash
 • Aplikacioni celular ka kufizime

E themeluar në vitin 2003 në Toronto, FreshBooks filloi si një softuer faturimi. Me kalimin e kohës, janë shtuar më shumë karakteristika dhe tani FreshBooks ka mbi 300 të punësuar. Ekzistojnë katër plane të ndryshme dhe bizneset mund të marrin një zbritje prej 10% nëse vendosin të paguajnë çdo vit, sesa në muaj. Për më tepër, FreshBooks ofron një zbritje prej 60% në muaj për gjashtë muaj. Të katër planet janë: Lite me 15 dollarë në muaj, Plus me 25 dollarë në muaj, Premium me 50 dollarë në muaj, dhe Zgjidh, i cili është një shërbim me porosi.

Dallimi kryesor midis katër planeve është numri i klientëve të ndryshëm që lejohen të faturohen në muaj. Në planin e Lite, deri në pesë klientë mund të faturohen në muaj. Në planin Plus, deri në 50 klientë mund të faturohen në muaj. Në planin Premium, deri në 500 klientë mund të faturohen në muaj. Plani Select nuk ka një kufizim në numrin e klientëve që mund të faturohen në muaj. Kushton një shtesë prej 10 $ në muaj për shumë anëtarë të ekipit të përdorin programin e kontabilitetit dhe kushton një shtesë prej 20 $ në muaj për tiparin e avancuar të pagesës, i cili lejon përdoruesit të ngarkojnë një kartë krediti në kohë reale ose të vendosin një tarifë të përsëritur të kartës së kreditit për një klient.

Ka shumë integrime të aplikacioneve të palëve të treta në dispozicion, të tilla si Shopify, Gusto, Stripe, G Suite, dhe më shumë. Një tipar unik i FreshBooks është se faturat mund të stilizohen dhe përshtaten shumë për një pamje dhe ndjesi profesionale. FreshBooks është një mjet i shkëlqyeshëm për buxhetimin e projekteve, dërgimin e vlerësimeve ose propozimeve dhe mbledhjen e pagesave të klientëve.

Programi më i mirë falas: Wave


valë

Wave është një platformë ideale e programit të kontabilitetit për një biznes të vogël të bazuar në shërbime që dërgon fatura të thjeshta dhe nuk ka nevojë të gjurmojë inventarin ose të drejtojë listën e pagave. Për shumë punë të pavarur ose biznese të bazuara në shërbime, tiparet falas të Wave do të mbulojnë të gjitha nevojat e tyre të kontabilitetit dhe është programi më i mirë falas. Në fund të vitit, kontabilistët mund të tërheqin raportet e nevojshme nga Wave për të përgatitur një deklaratat tatimore të një biznesi .

Pro

 • Kontabiliteti falas, faturimi dhe skanim i kuponave të thjeshtë
 • Nuk ka kufij transaksionesh ose faturimesh
 • Drejtoni biznese të shumta në një llogari
 • Numri i pakufizuar i përdoruesve
 • Aplikacioni celular

Kundër

 • Integrime të kufizuara të aplikacioneve të palëve të treta
 • Tarifa më të larta për kartat e kreditit dhe pagesa ACH
 • Paga e plotë e shërbimit është e kufizuar në vetëm 14 shtete
 • Asnjë menaxhim i inventarit

Wave u themelua në vitin 2010 dhe është me qendër në Toronto. Kompania ka mbi 250 të punësuar dhe së fundmi është blerë nga H&R Block. Karakteristikat themelore të kontabilitetit që kanë nevojë për shumicën e bizneseve të vogla, të tilla si ndjekja e të ardhurave dhe shpenzimeve, raportimi financiar dhe faturimi, janë të përfshira në këtë softuer falas. Këto karakteristika mund të arrihen në internet ose në aplikacionin celular. Përpunimi i pagave të klientit dhe lista e pagave konsiderohen shërbime premium që kushtojnë ekstra, por të gjitha karakteristikat e mbajtjes së librave, faturimit dhe raportimit janë plotësisht falas.

Wave i bën paratë e saj në portën e saj të pagesave. Për të përpunuar pagesën nga një klient, Wave ngarkon 2.9% plus 30 ¢ për transaksione për Visa, Mastercard, dhe Discover, dhe 3.4% plus 30 ¢ për transaksione për American Express. Këto tarifa janë pak më të larta se programet e tjera të kontabilitetit. Për më tepër, për të përpunuar një pagesë ACH, sesa një kartë krediti, Wave ngarkon 1% për transaksione me një tarifë minimale 1 $. Kjo është unike për Wave, pasi shumica e softuerëve të kontabilitetit nuk paguajnë tarifë për përpunimin e pagesave ACH.

Wave ofron dy plane pagash si një shërbim shtesë. Plani i parë është 20 dollarë në muaj plus 6 dollarë për punonjës ose kontraktues. Në këtë plan, Wave do të përpunojë listën e pagave dhe të përgatisë llogaritjet e taksës së pagave, por përdoruesi është përgjegjës për plotësimin manualisht të formave të taksës së pagave dhe paraqitjen e pagesave tatimore. Plani i dytë është 35 dollarë në muaj plus 6 dollarë për punonjës ose kontraktues. Në këtë plan, lista e pagave është me shërbim të plotë, që do të thotë se të gjitha regjistrimet e taksave dhe pagesa menaxhohen plotësisht nga Wave. Ky opsion i pagave të shërbimit të plotë është i disponueshëm vetëm në 14 shtete.

Çfarë bën softuari i kontabilitetit për një biznes të vogël?

Programi i kontabilitetit zvogëlon sasinë e kohës së kaluar për futjen e të dhënave duke lejuar përdoruesit të sinkronizojnë llogaritë e tyre bankare të biznesit dhe kartat e kreditit me programin. Pasi të sinkronizohen, transaksionet do të shfaqen në programin e kontabilitetit, ku ato mund të kategorizohen në llogari të ndryshme. Ndërsa shumica e softuerëve të kontabilitetit janë të lehtë për t’u përdorur, një kuptim i përgjithshëm i parimeve të kontabilitetit është i nevojshëm për të siguruar që raportet financiare janë përgatitur në mënyrë korrekte. Për këtë arsye, shumë biznese punësojnë kontabilistë ose llogaritarë për të mirëmbajtur ose rishikuar librat e tyre. Programi i kontabilitetit në internet i bazuar në cloud e bën të përshtatshëm që bizneset të hyjnë në librat e tyre në të njëjtën kohë me llogaritarin ose llogaritarin e tyre.

Funksionet më themelore të programit të kontabilitetit për biznesin e vogël janë:

 • Faturimi
 • Sinkronizimi i bankave dhe kartave të kreditit
 • Llogaritë e pagueshme
 • Llogaritë e arkëtueshme
 • Mbledhja e pagesave në internet nga klientët
 • Përgatitja e pasqyrave themelore financiare
 • Qasja e përdoruesit për llogaritarët ose profesionistët e taksave.

Si funksionon Programi i Kontabilitetit?

Sapo një llogari bankare e biznesit dhe kartat e kreditit të sinkronizohen me programin e kontabilitetit, transaksionet do të shfaqen në radhë dhe mund të klasifikohen në kategoritë e gjetura në tabelën e llogarive të biznesit. Pas zgjedhjes së kategorisë së duhur, transaksionet fillojnë të popullojnë pasqyrat financiare të biznesit. Përdoruesit mund të marrin një raport financiar brenda sekondave për të shqyrtuar përfitimin, krahasuar të ardhurat dhe kostot, kontrollimin e bilanceve të bankave dhe kredive dhe parashikimin e detyrimeve tatimore. Qasja e shpejtë në këtë informacion financiar u jep pronarëve të bizneseve mundësinë për të marrë vendime të rëndësishme.

Për më tepër, shumë softuer të kontabilitetit lejojnë integrimin e aplikacioneve nga palët e treta. Për shembull, nëse një pronar biznesi përdor një pikë të shitjes (POS) për të kapur transaksionet e shitjeve, sistemi POS mund të integrohet potencialisht me programin e kontabilitetit për të regjistruar transaksione specifike, detyrime tatimore mbi shitjet, shitje sipas nënkategorive, dhe më shumë. Në një biznes të bazuar në shërbime, një aplikim për përcjelljen e kohës mund të integrohet me programin e kontabilitetit për të shtuar punë në një faturë të klientit.

Sa kushton programi i kontabilitetit për koston e biznesit të vogël?

Programi i kontabilitetit të biznesit të vogël varion nga 0 deri në 150 dollarë në muaj. Planet themelore janë në intervalin prej 0 deri në 40 $ në muaj dhe janë një vend i shkëlqyeshëm për të filluar. Me një plan bazë, një biznes i vogël do të jetë në gjendje të kategorizojë të ardhurat dhe shpenzimet, të dërgojë fatura dhe të përgatisë raporte financiare. Ndërsa biznesi rritet, shumica e softuerëve janë të shkallëzueshëm dhe plani mund të përmirësohet lehtë për të përmbushur nevojat e reja të biznesit. Planet më të forta i lejojnë bizneset të ndjekin inventarin, të përgatisin raporte më të personalizuara financiare, të paguajnë listën e pagave dhe të zgjedhin nga më shumë opsione faturimi.

Burimi: Investopedia.

GDPR

A ju duhet ndihme?? Ne jemi online