TiranëTiranëDurrës E Hënë – E Shtunë 08 – 18 +355693232349 E Hënë – E Shtunë 08 – 18 +355693232349

Tag

Sherbime Kontabel
AlProfit Consult Zyrë Kontabiliteti
09
Dec

Njoftim mbi shtyrjen e afatit për dorëzimin e inventarit analitik

Për shkak të situatës së krijuar pas tërmetit të datës 26 nëntor, Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve bën me dije shtyrjen e afatit për dorëzimin...
Read More
AlProfit Consult Zyrë Kontabiliteti
01
Dec

[Njoftim] Për dorëzimin e inventarit analitik

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve kujton tatimpaguesit se duhet të depozitojnë pranë Drejtorive Tatimore Rajonale, inventarin analitik të datës 31.12.2019. Bazuar në Ligjin nr.9920 datë...
Read More
AlProfit Consult Zyrë Kontabiliteti
17
Nov

Kujtesë për deklarimin korrekt të punonjësve dhe të pagave

Në zbatim të Planit kundër Informalitetit, Administrata Tatimore ka vijuar fushatën ndërgjegjësuese për deklarimin real të pagave, ndërsa vazhdon verifikimi në terren për punonjës të...
Read More
Në ndjekje të Planit Kundër Informalitetit,  Strukturat e Monitorimit në Terren vetëm gjatë periudhes 21-31 Tetor 2019, kanë kryer 1,610  kontrolle, ndërsa janë konstatuar 355 shkelje të legjislacionit tatimor. Shkeljet më kryesore renditen si më poshtë:
  • 50 subjekte janë konstatuar të paregjistruara në organet tatimore, për të cilët është marrë masa e bllokimit deri në momentin e regjistrimit të tyre pranë QKB dhe organeve tatimore.
  • 80 tatimpagues të penalizuar për shkeljen e mos lëshimit të kuponit tatimor (rasti i parë), ndërsa 2 tatimpaguesve u janë bllokuar ambientet për 30 ditë kalendarike për moslëshim kuponi tatimor (hera e dytë).
  • 40 tatimpagues janë penalizuar pasi janë konstatuar me punonjës të padeklaruar, nga të cilët 34 subjekte janë të pergjegjësisë tatimore “biznes i vogël” dhe 6 subjekte janë të përgjegjësisë tatimore “biznes i madh”.
  • 11 tatimpagues janë konstatuar se nuk kanë pasur të instaluar pajisjet fiskale dhe 13 tjerë nuk i mbanin pajisjet fiskale në gjendje pune.
  • 63 tatimpagues janë konstatuar se dispononin mallra pa dokumentacion tatimor.
Plani Operacional kundër Informalitetit deri në fund të muajit Dhjetor 2019 do të vijojë me:
  • Monitorim dhe verifikim i informalitetit në zonat dhe sektorët me risk;
  • Verifikim i deklarimit të punonjësve në tre sektorë kryesorë – ndërtim, call center, fasonë dhe nën deklarimi i pagave në të gjithë sektorët;
  • Verifikim i tatimpaguesve që kanë qarkullim të madh dhe detyrime të papaguara
Administrata Tatimore fton të gjithë tatimpaguesit të vetë deklarojnë në mënyrë korrekte e në respektim të ligjit, duke ju siguruar se Lufta kundër informalitetit do të përfshijë çdo subjekt, që prish konkurrencën e ndershme në treg. Burimi: Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve.
23
Oct

Udhëzim mbi deklarimin e llogarive bankare.

Të nderuar tatimpagues, Deri më datë 26 Tetor Ju keni afatin ligjor për të hapur llogari bankare! Prej datës 15 Tetor ju mund t’i deklaroni këto të dhëna, duke...
Read More
14
Sep

Kujtesë për dividentin: Deri në 30 Shtator e paguani 8%!

Të nderuar tatimpagues! Ju sjellim në vëmendje se deri në 30 shtator keni mundësi të përfitoni pagesën në shkallën tatimore 8% për fitimet e pashpërndara,...
Read More
08
Sep

Marrëveshje e re mes DPT dhe QKB: Shkëmbim të dhënash në kohë reale – Lehtësi për tatimpaguesit

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve dhe Qendra Kombëtare e Biznesit do të përdorin Protokollin e përmirësuar të Shkëmbimit Elektronik të të Dhënave, i cili siguron...
Read More
20
Aug

59 denoncime në aplikacionin ‘Stop Informalitetit’/ Rama: Super start në ditën e parë, mos ia përtoni hiç bizneseve

TIRANË-Aplikacioni “Stop Informalitet” është gati dhe në ditën e tij të parë kanë mbërritur 59 denoncime. Lajmi është dhënë nga kryeministri Edi Rama, i cili...
Read More
14
Aug

“Fiskalizimi”, MFE kalendar takimesh për konsultimet publike të projektligjit

Projektligji “Për faturën dhe sistemin e monitorimit të qarkullimit”, i njohur ndryshe edhe si “Fiskalizimi”, do të vazhdojë deri në fund të muajit gusht, të...
Read More
10
Aug

“Fiskalizimi”- vijon procesi i konsultimit publik mbi projektligjin

Projektligji “Për faturën dhe sistemin e monitorimit të qarkullimit”, prej datës 1 gusht është hedhur për konsultim publik, sikundër është njoftuar më herët nga Ministrja...
Read More
1 2 3

GDPR

A ju duhet ndihme?? Ne jemi online