TiranëTiranëDurrës E Hënë – E Shtunë 08 – 18 +355693232349 E Hënë – E Shtunë 08 – 18 +355693232349

Taksimi progresiv për profesionet e lira, shtyhet hyrja në fuqi e ligjit për në 2024.

Shtyhet shqyrtimi për projektligjin “Për tatimin mbi të ardhurat” i parashikuar të niste zbatimin nga 1 janari 2023.

Eduart Shalsi kryetari i Komisionit të Ekonomisë dhe Financave tha gjatë mbledhjes se shqyrtimet e projektligjit do të nisin në komision në muajin janar 2023 dhe hyrja në fuqi do të shtyhet për në vitin 2024.

Drafti është kundërshtuar nga përfaqësuesit e grupeve të interesit.

…..

Ministria e Financave dhe Ekonomisë publikoi më herët projektligjin “Për tatimin mbi të ardhurat” i publikuar te konsultimet publike nga Ministria e Financave dhe ekonomisë parashikonte që nga 1 janari 2023 të ardhurat e profesioneve të lira do të tatoheshin 15 deri 23%.

Sipas të dhënave të Ministrisë së Financave janë mbi 14 mijë profesione të regjistruara me statusin e personit fizik, të cilat do të jenë subjekt i tatimit progresiv. Për kategoritë e tjera të bizneseve tatimi për të ardhurat parashikohet të mbetet i pandryshuar deri në vitin 2029.

Burimi: Revista Monitor.

Keni një Pyetje?

Mos hezitoni të kontaktoni me ne. Ne jemi një skuadër ekspertësh dhe do të jemi të lumtur që të flasim me ju.

Ju duhet ndihmë?

Lini kontaktet tuaja. Ne do t’ju përgjigjemi shumë shpejt.

+355693232349
[email protected]

Kontakto

GDPR