TiranëTiranëDurrës E Hënë – E Shtunë 08 – 18 +355693232349 E Hënë – E Shtunë 08 – 18 +355693232349

Tag

fiskalizimi

Njoftim për tatimpaguesit që regjistrohen për herë të parë.

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve sjell në vëmendje të tatimpaguesve që regjistrihen për herë të parë, detyrimet ligjore që iu lindin nga ligji Nr. 87/2019, datë 18.12.2019 “Për faturën dhe sistemin e monitorimit të qarkullimit”, i ndryshuar Subjektet që do të regjistrohen për herë të parë, do të duhet detyrimisht të marrin masat për respektimin...
Read More

Njoftim për përdorimin e dokumentacionit tatimor të pafiskalizuar.

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve në kuadër të informimit për zbatimin e Ligjit Nr. 87/2019, datë 18.12.2019 “Për faturën dhe sistemin e monitorimit të qarkullimit”, i ndryshuar, informon  gjithë tatimpaguesit përsa i përket përdorimit të dokumentacionit tatimor të pafiskalizuar. Ligji në fuqi për procedurat tatimore, parashikon se: çdo shitblerje mallrash apo të drejtash, si dhe...
Read More

Asistencë në vendin e ushtrimit të aktivitetit, DPT vijon zbatimin e planit të masave për Fiskalizimin.

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve informon tatimpaguesit se prej datës 1 Shtator do të vijojë zbatimi i planit të masave për informimin dhe ofrimin e asistencës në vendet e ushtrimit të aktivitetit të tatimpaguesve, me qëllim përmbushjen e detyrimit ligjor për fiskalizimin e transaksioneve me para në dorë, në zbatim të ligjit Nr.87/2019 “Për Faturën...
Read More

Pyetjet-Përgjigjet më të shpeshta nga Shoqatat e Kontabilistëve

Në këtë material do të gjeni Pyetje- Përgjigjet më të shpeshta dhe sipas specifikave të natyrës teknike, ligjore, të drejtuara nga Shoqatat e Kontabilistëve, të cilat do të përditësohen, në faza të ndryshme të zbatimit të projektit të Fiskalizimit. Rasti i stornim fature paradhënie është faturë me minus – sistemi nuk të lejon të presësh...
Read More

Fiskalizimi: Një analizë e alternativave dhe opinionet e AlProfit Consult.

AlProfit Consult ka analizuar gjatë kësaj kohe disa nga aktorët kryesorë që do të ofrojnë zgjidhje softuerike për fiskalizimin (faturimin elektronik). Nga ajo që kemi kuptuar deri tani, asnjë nga aktorët e këtij procesi nuk është akoma gati. Me siguri ky proces do të shtyhet, por duhet që të përfitojmë sa më parë nga lehtësitë,...
Read More

Njoftim për mënyrën e fiskalizimit të faturës së mallrave të importuar.

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve informon tatimpaguesit se procesi i përmirësimit të procedurës së fiskalizimit të faturave të huaja për mallrat e importuara do të përfundojë brenda pak ditësh. Ky përmirësim ka të bëjë me saktësimin dhe përputhjen në mënyrë automatike të vlerave të TVSH-së, si në deklaratën doganore, ashtu edhe në vlerën e faturës që...
Read More

Njoftim për pajisjet Fiskale aktuale të certifikuara.

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve dëshiron të sjellë në vëmendjen e të gjithë tatimpaguesve, subjekt i Ligji Nr. 87/2019 “Për faturën dhe sistemin e monitorimit të qarkullimit”, i ndryshuar, se kanë mundësinë të bëjnë përshtatjen e pajisjeve fiskale ekzistuese në përputhje me këtë ligj. Janë një numër i madh kasash aktuale, të cilat suportojnë Fiskalizimin,...
Read More

Kujtesë për tatimpaguesit e regjistruar në 2021.

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve kërkon të sjellë në vëmendjen e tatimpaguesve, detyrimet ligjore që ju lindin nga ligji Nr. 87/2019, datë 18.12.2019 “Për faturën dhe sistemin e monitorimit të qarkullimit”, i ndryshuar, i njohur si Fiskalizimi. Për t’u Fiskalizuar çdo subjekt duhet të ketë 5 element të domosdoshëm: Certifikata Elektronike, e cila merret tek...
Read More

Qasja e kontrolleve nga DPT, analiza në bazë risku.

Që prej 1 Janarit të këtij viti ka nisur një nga reformat më madhore të ndërmarra ndonjëherë nga Administrata Tatimore, Fiskalizimi. Ky sistem i ri, i cili ka krijuar një mekanizëm të mbikëqyrjes në kohë reale, të pajisjeve fiskale që operojnë me para në dorë dhe atyre pa para në dorë, ka sjellë për Administratën...
Read More

Njoftim për tatimpaguesit që operojnë në fushën e tregtimit të produkteve farmaceutike.

Me hyrjen në fuqi të, Ligjit nr. 87/2019 “Për faturën dhe sistemin e monitorimit të qarkullimit” i ndryshuar, efektet e tij fillojnë të zbatohen, bazuar në transaksione si vijon:   për transaksionet pa para në dorë ndërmjet tatimpaguesve dhe organeve publike, efektet e këtij ligji fillojnë më 1 janar 2021. për transaksionet pa para në dorë...
Read More
1 2 3 4 7

MERR PREZANTIMINShkarko materialin më të fundit në format pdf.

Ju duhet ndihmë?

Lini kontaktet tuaja. Ne do t’ju përgjigjemi shumë shpejt.

+355693232349
[email protected]

Kontakto